Main Menu
Main: Interviews | Articles | News
Reviews: Albums | DVD | Shows
Scene: Events | Photos | Forums
Misc: Updates | Movies | Videos
About: Magazine | The Staff
Advertise: Events | News
DPS
Insomnium
Feed Us Go Hebrew Visit Our Facebook Page Visit Our MySpace Profile
:: Album Reviews ::

לאתר הרשמי: לחצו כאן


רשימת השירים:

01. Jarnbyrd
02. Under Isen
03. I Krig
04. Væpna Lengsel
05. Svart
06. Folkefiendar
07. Dei Daude Steig Av Grav
08. Fangegard
09. Millom Hav Og Fjell


ציון:

13/01/2008
Vreid - I Krig
מאת: עמר ברזילי


Vreid, לאלו מכם שלא יודעים, הוקמה ממש לא מזמן על-ידי שלושת פליטי Windir זכרונה לברכה, שנפטרה ב-2004 יחד עם Terje Bakken, הידוע יותר בכינוי Valfar, שהיה המוח מאחורי המוזיקה שלה. בלעדיו Windir למעשה חדלה להתקיים, כאשר מי שנשאר מההרכב החליט לקבור אותה, ובצדק.

אם כן, הוקמה להקת Vreid, והיה ברור לכולם שלפחות בתחילת דרכה היא ניסתה ליצור משהו שיהיה בעל קווים דומים לאלו של להקתם הקודמת, אבל הבינו עד מהרה שזו טעות, וחברי הלהקה הצליחו למקד לעצמם את הצליל הייחודי שלהם, והתרכזו יותר בשילוב של ת'ראש ורוק במוזיקה שלהם.

המאזין נזרק מהר מאוד אל תוך האלבום כשמתחיל "Jarnbyrd", שפוצח בהמנוני הבלאק-נ'-רול הידועים של הלהקה, רק שהפעם הם משופעים במלודיות הרבה יותר כהות וחותכות ממה שהכרנו אצל ההרכב הנורבגי עד כה. "Under Isen" הוא הבא ברשימה והוא נשמע כאילו משכו אותו לפני רגע מ-Pitch Black Brigade, אלבומם הקודם של הנורבגים. מהיר ובתוך כך בעל ריפים וסגנון מאוד קליט.

שיר הנושא של האלבום, מצליח לשלב בתוכו כניסה בנגינת כינור דרמטית, השפעה חיצונית שלא רואים הרבה בשירי הלהקה, אך היא ממהרת לפנות את מקומה לבלאסט-ביטים (שזה עוד משהו שאין הרבה בשירי הלהקה, האמת) ולמהירות שלא משאירה אף אחד אדיש. הכינור כאן חוזר מספר פעמים וכולל גם את סגירת השיר בנגינת כינור שממשיכה את אותו מקצב בהצלחה.

כקונטרה מוחלטת למלודיית הכינור הקודמת, "Væpna Lengse" מתחיל בפראות המלאה בבנאליות ונטולה ייחוד אל מול השירים האחרים, ועם זאת נהדרת. דוגמא לשיר טהור ומייצג את הלהקה באחת הצורות הכי טובות שלה, הוא "Folkefiendar", שהוא בפשטות ארבע דקות של דפיקת ראש, כשגרונו של Sture מראה יכולות גרגור שלא נופלות משירתו הרגילה, בתוך שיר עם די והותר קריצות לעבר השפעות ת'ראש כועסות, וכמו האלבום הזה בהשוואה לקודמים, גם השיר מעפיל על קודמיו.

הקונספט של כלל השירים באלבום הוא אחד: התבססות על שיריו של משורר נורבגי ידוע בשם גונאר רייס-אנדרסן, מי שכתב מקבץ של שירים המתארים ומשבחים את התנגדות הנורבגים לשלטון הנאצי במהלך מלחמת העולם השנייה. קונספט שכזה הוא רענון מבורך בסצינה שבה בדרך כלל נושאים שכאלה כמעט ואינם מדוברים, והרעיון שמאחורי המילים מתחבר בצורה מעולה לכעס ואיתה יראת הכבוד, ששניהם ניצבים בגאון מאחורי המקצבים הכבדים, כמו שנשמע השיר שחותם את האלבום, "Millom Hav Og Fjell", שהוא גם מצביע על הבגרות שעברה הלהקה בדרך לאלבום.

למרות שאפשר למצוא פה ושם השפעות מזמנה של Windir אם מחפשים, זו תהיה טעות אם מישהו ישווה בין השתיים, כמו שניסו לעשות עם שתי הוצאותיהם הקודמות. Vreid כבר ביססו את עצמם והם עומדים על רגליהם, והאלבום השלישי שלהם הוא הוכחה לא חלשה בכלל לכך.

[ פרסם תגובה / קרא תגובות (3) ]
:: Navigate ::

[#] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z]

:: Share ::
FaceBook MySpace Twitter Email This
:: Search ::
 
:: Album Reviews ::

Iron Maiden - Senjutsu

King of Asgard - Svartrvidr

Gojira - Fortitude

Helloween – Helloween

Blaze Bayley – War Within Me

Subterranean Masquerade - Mountain Fever
>> סקירות נוספות <<

:: Updates ::

כתבה:
עם לב פלדה - על הפאוור מטאל הגנרי להכאיב

כתבה:
כשבגרוש היה חור (שחור) - על חוויית צריכת המטאל בתחילת שנות ה 90.

כתבה:
סטרימינג מטאלי – על אלבומי המטאל החדשים ב Spotify

סקירת הופעה:
מעבירים שוב את הלפיד - Passing The Torch #2, סקירת הופעתן של Vessel, Stormbound ו Orpheus Blade במועדון הגאגרין

כתבה:
על לוגו ואגו

סקירת הופעה:
נשף חטאים תת-קרקעי - סקירת הופעת ההשקה של Subterranean Masquerade עם חימומה של Sinnery
>> עדכונים נוספים <<
:: Events ::
[08/10/2021]
Arallu "אם ירצה השד"
[06/10] Tomorrow's Rain מופע השקת אלבום
[16/10] NEW BLOOD - AndrelamusiA, Stained with Silver, Violate Inner Amends & Forcas
[22/10] Kineret Open Air 2021
[28/10] Full Metal Giora
[11/11] קרח ואש בבית היוצר
[17/11] Insomnium live in Tel Aviv
[29/11] Paradise Lost חוזרת לתל אביב
[30/11] An Evening with Ross Jennings
[30/03] Samael בהופעה אחת בישראל
[24/04] Dark Funeral בהופעה בישראל
[26/10] Tiamat - בהופעה אחת בישראל
>> לפרסום בלוח אירועים <<
:: All Rights Reserved © Metalist Magazine 2002-2014 ::                                                       ::::